Over ons

Hogeschool Windesheim heeft een kunstcollectie. Deze wordt door het Mediacentrum beheerd en (het grootste deel) uitgeleend aan medewerkers. De kunstwerken dienen ter inspiratie en mogen in de werkruimte op de Hogeschool worden opgehangen of neergezet.

Het ontstaan van de kunstcollectie

De kunstcollectie van Windesheim is ontstaan uit de samenvoeging van de kunstcollecties van de verschillende fusiepartners.
Veel is aangekocht in verband met de 1% regeling. Wanneer er gebouwd werd dan moest voor 1% van de bouwsom kunst aangekocht worden.
Om de opleiding DBKV (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving), de enige kunstopleiding van Windesheim, inbedding te geven is er regelmatig kunst aangekocht. De docenten van DBKV konden kunstwerken als voorbeeld aan hun studenten laten zien tijdens de lessen. DBKV is vanaf 2013, toen de kunstacademie van Kampen naar Zwolle verhuisde, onderdeel van Artez geworden.
In 2014 heeft de Hogeschool een schenking van 40 werken van de ING bank gekregen.

Kunstroute

Een deel van de collectie hangt in de openbare ruimte. De kunstroute die we hiervoor gemaakt hebben wordt op dit moment aangepast. Wanneer deze compleet is wordt hij hier geplaatst.